Det pulserende og levende nattelivet i Lofoten

Festen er ikke over selv om dagen går mot kvelden i vakre Lofoten, og skjønt det er massevis av atspredelse og opplevelse å hente under åpen himmel, både når midnattssola regjerer og når nordlyset leker, kan det være fint å trekke innomhus og oppleve nattelivet på mer tradisjonelt vis. Uansett hvor i Lofoten du befinner deg, er nærmeste pub eller bar alltid innen grei rekkevidde, med mange muligheter til å la seg underholde, og til å treffe gamle venner og stifte nye bekjentskaper.

Bredt utvalg av steder

I Lofoten kan du velge mellom en rekke utesteder – helt fra Svolvær til ytterst ute på Værøy. Felles for mange av dem, er, at de kombinerer kafé- eller restaurantvirksomhet på dagen med en langt mer løssluppen fremtoning på kvelds- og nattestid. «Bacalao sjømatbar & pub» i Svolvær er eksempelvis oppkalt etter klippfiskretten som portugiserne lærte oss nordmenn å lage og like. Hvis du vil starte kvelden med et ordentlig måltid, tilbyr stedet ganske riktig et bredt utvalg av sjømat, burgere og salater. I tillegg er drikkeutvalget selvsagt rikholdig, og det legger slett ingen demper på stemningen at stedet er et ombygd bilverksted.

Er du lengre sør, kan eksempelvis «Surfer The Bar» i Leknes være et ypperlig mål for kvelden. Her er stemningen intim og koselig, og inkluderer blant annet vedovn og lokalt øl. Ikke langt unna finner du «Banken Pøbb og Spiseri» med uteservering. Helt syd, på Værøy, ligger «Lofoten Værøy Brygge», som, i tillegg til restaurant, har bar den halvdelen av året da midnattssola skinner.

Variert underholdningstilbud

Det er selvsagt ikke bare tørsten og sulten du får stillet på utestedene i Lofoten. For å ta utgangspunkt i de stedene som allerede er nevnt, har Bacalao sjømatbar & pub eksempelvis tilnavnet «Det lille kulturhus». Her kan du oppleve alt fra strømløse konserter til dyktige DJer. Surfer The Bar gir deg variert musikk, og på Banken Pøbb og Spiseri er det nattklubb i kjelleren i helgene, og dans i puben. Og ja, du kan godt veksle mellom etasjene etter som stemning og energinivå utvikler seg utover kvelden. På grunn av regelverket i Norge er det ingen muligheter for gambling på noen av stedene, men til gjengjeld kan du spille nettcasino mens du nyter et lokalt øl eller en klassisk drink på breddegrader de fleste bare kan drømme om.

Både vinter- og sommertiden legger på ulike vis fantastiske rammer rundt nattelivet: Mens mørket er den ultimate hulen å trekke sammen i for å hente næring og inspirasjon fra andre steder enn dagslyset, representerer midnattssola virkelig festen som aldri slutter: Det er et faktum at folk sover langt mindre i den lyse årstida. Når man i tillegg tar i betraktning at det nordnorske lynnet er kjent for å være direkte, robust og humoristisk, er det stor grunn til å anta at Lofoten byr på ett av de aller beste utgangspunktene for god stemning i de sene nattetimer.