Hva kan man gjøre i Lofoten?

Ca. 35 kilometer fra Svolvær i Lofoten, ytterst på Austvågøya i Vågan kommune, finner du det lille fiskeværet Laukvik. Lofoten er kjent for sin ville og vakre natur. Hit kommer folk for å fiske, for å reise rundt mellom de forskjellige øyene, nyte de hvite strendene, reise på havrafting eller dykking. Lofoten er også kjent for sine mange fiskevær der en kan leie seg en rorbu, og nyte livet i spektakulær nord-norsk natur. Laukvik er akkurat et slikt fiskevær. Her kan du leve som de gjør i nord, og mellom mai og juli kan du nyte midnattssolen. Reiser du mellom september og april er sjansen stor for at du vil se nordlyset danse over himmelen. Laukvik har fremdeles et aktivt fiskeri med ca. 10-15 båter og fiskebruk.

Hvordan komme seg til Laukvik, og hvor en kan bo

For å komme seg til Laukvik må man reise via Svolvær som er det nærmeste tettstedet. I Svolvær har de flyplass, i tillegg til at det er et anløpssted for Hurtigruten. Til Svolvær fra Laukvik er det bussforbindelse, og bussen tar alt fra en til en og en halv time. Så om en har opplevd det en føler Laukvik har å tilby, kan en fint ta seg småturer rundt til andre steder i Lofoten, og likevel bo i Laukvik.

I Laukvik finnes det ikke hotell, men her finnes det ferieboliger man kan leie. Ferieboligene varierer i størrelse. I tillegg har Laukvik Lofotens første campingplass. I Midnattsolveien finner du campingplassen Sandsletta. Eierne har lang erfaring. Her bor du i naturskjønne opplevelser enten i telt, campingvogn, bobil eller hytte. Sandletta har 22 hytter til utleie. Hyttene varierer i komfort, alt etter hva du føler du har behov for. Sandsletta Camping er et godt utgangspunkt om du vil drive med aktiviteter på vannet, om du vil opp i fjellene eller om du bare vil reise rundt i Lofoten for eksempel med bil. Sandsletta Camping har egen restaurant der en kan få kjøpt alt fra kaffe og kake til bedre middager. Sandsletta er en familiedrevet campingplass med sjel, som har eksistert i over 50 år med god service og gjestene i sentrum.

Laukvik er ikke akkurat et ukjent fiskevær. De som fikk med seg TV-serien «Da damene dro» fra 2011, fikk et innblikk i livet i Laukvik. Fiskeværet Laukvik ble plukket ut til å delta i seriens tredje runde, til stor jubel fra lokalbefolkningen som fikk satt fiskeværet sitt på kartet. I Laukvik har de en dagligvarehandel, et samfunnshus, en barnehage og en barne- og ungdomsskole. Samfunnshuset er stedet hvor Laukvikdagene, eller Laukvikdagan, finner sted hvert år i juni/juli. Da er det mye aktivitet og gøyal underholdning for beboere og besøkende. Laukvik er også kjent for sitt Nordlysobservatorium, der besøkende får økt sjansene sine for å få med seg nordlyset. De som er interessert kan også benytte seg av senterets overnattingsmulighet.

Sist, men ikke minst kan Laukvik skilte med fantastiske Stangerholmen. Stangerholmen er et hus som ble bygget på 1800-tallet, dekorert med kunst av Henning Welford. Stangerholmen er ett av få slike hus som er igjen i Nord-Norge, og om sommeren kan besøkende få omvisning i huset.