Ting å gjøre i Lofoten

Lofoten er et mekka for naturglade turister og kan tilby et stort mangfold av muligheter til å oppleve øygruppas majestetiske landskap, eller det verdensberømte nordlyset. Til tross for at natur og nordlys er det folk først og fremst assosierer med Lofoten er det viktig å påpeke at Lofoten også har et rikt kulturtilbud som både dekker Lofotens viking- og fiskehistorie og er vertskap til en mengde spennende festivaler året rundt.

Nordlys i Lofoten

 

Lofoten er et av verdens beste steder å oppleve nordlyset. Turister har flokket til Lofoten i lang tid for å få et best mulig glimt av dette naturvidunderet, og derfor har de lokale turoperatørene en ekspertise i særklasse når det gjelder når, hvor og hvordan du best kan oppleve nordlyset. Ingen steder i verden gir bedre forutsetninger for å se nordlyset i all sin prakt enn Lofoten, og med litt god planlegging og ved å ta i bruk den lokale ekspertisen er du garantert en unik og spektakulær opplevelse.

Lofoten langs land, vann og strand

Lofotens vakre natur og majestetiske landskaper har noe å tilby for alle og enhver, og akkurat hva du burde få med deg avhenger av hvordan du ønsker å oppleve Lofotens natur. Dersom du har en bil og er glad i å kjøre er den nasjonale turistvegen et godt alternativ. Den nasjonale turistvegen i Lofoten går mellom Å og Raftsundet og tar deg med på en rute hvor du møter på en rekke sceniske landskap og prisvinnende norsk arkitektur. Snøhettas amfi i Eggum er et klart høydepunkt på denne turen.

Lofotens landskaper kan også utforskes på sykkel i en av Lofotens mange sykkelruter, klatre i dets majestetiske fjellvegger eller ganske enkelt ved å ta seg en tur i marka. Det finnes også en mengde gode tilbud til de som ønsker å oppleve Lofoten langs vannet. Du kan bli med i en ekte fiskebåt og oppleve livet som en fisker, eller leie en kajakk og padle ut langs sjøen, mens du nyter midnattssolen. Det antagelig ingen har fortalt deg er at Lofoten også er hjem til noen av verdens vakreste strender. Utakleiv-stranda på Vestvågøy, ble kåret til verdens tredje vakreste av Sunday Timesog det er absolutt verdt en lang kjøretur for en romantisk spasertur langs den perlehvite stranden.

Vikingmuseet, akvariet og festivaler

På Borg i Lofoten har man funnet det største huset kjent fra vikingtiden, og vitner om Lofotens stolte arv. På vikingmuseet ved Borg har de gjort en enestående jobb i å bevare kunnskapen vi har om vikingene og videreformidle denne til allmennheten. Blant annet arrangerer museet vikinggilde hver kveld året rundt hvor du kan oppleve hvordan vikingene spiste og drakk for tusen år siden.

I Lofoten finner du også et fantastisk akvarium. I Lofotakvariet kan du mate både sel og otere, og lære mer om fiskene som har formet Lofotens historie og kultur.

Lofoten er et sted hvor det hele tiden skjer noe og Lofoten er hjem til en mengde festivaler året rundt. Dersom du ønsker å smake Lofotens tørrfisk, kan matfestivalen i Leknes være din mulighet til å virkelig få smakt på den fulle bredden av tørrfisk Lofoten har å tilby. Festivaltilbudet dekker også øl, foto og musikk spredd ut over hele året, så det gjelder å sjekke kalenderen før du drar.